//jieskot-saves.ucoz.ru/langascopy.jpg


Kategorijos
vegetariniai receptai [27]
vegetariniu gerimu receptai [3]
Vegetariniai tortai [1]
Prieskoniai ir ju savybes [10]
Vegetariniai Desertai [7]
vegetarine Duona [1]
Zmoniu tipai pagal ayurveda [1]
Dvasines praktikos [1]


Informacija


Kas jus labiausiai domina
Isviso atsakymu: 133



Viso onlain 1
Sveciu 1
Vartotoju 0

Titulinis » 2009 » Kovas » 28 » Kmynai
Kmynai
19:04
  Spausdinti Siųsti E-paštu
Image Kmynas

Botaninis pavadinimas Cuminum Cyminum

Sanskrito pavadinimas Jīraka, Ajāji

Skonis/rasa aitrus

Savybės/guna lengvas, sausas

Potencija/vīrya karštas

Palengvina kapha, vata došas

Paplitimo arealas Karšto, sauso klimato zona, smėlėta dirva (Iranas, Šiaurės Afrika, Vidurinieji Rytai, Indija)

Medicinoje naudojama

dalis Vaisiai, kurie yra džiovinti ir dažniausiai vadinami sėklomis


Išvaizda Kmynas yra vienmetis augalas su išsišakojusiu stiebu. Lapai yra melsvai žali ir užauga iki 2 colių ilgio. Žiedai - balti ar rožinės spalvos. Išdžiovintos sėklos tampa gelsvai rusvos.

Image



Gydomosios savybės


Viduriavimas

Pakepinkite 2-3 arbatinius šaukštelius kmynų sėklų ir sutrinkite jas į miltelius. Pridėkite žiupsnelį imbiero miltelių, cinamono bei juodųjų pipirų. Išmaišykite 1 puodelyje jogurto. Valgykite 2 kartus per dieną.

Sumaišykite po 1 arbatinį šaukštelį kmynų, imbiero, cinamono ir medaus. Vartokite po 0,5 arbatinio šaukštelio per 3 kartus per dieną.


Virškinimo sutrikimai

Pavirinkite 1 arbatinį šaukštelį kmynų 1 puodelyje vandens. Įdėkite 1 arbatinį šaukštelį kalendros lapų sulčių ir šiek tiek druskos. Keletą dienų vartokite po valgio.


Nuovargis

1 puodelyje vandens išvirkite po 0,5 arbatinio šaukštelio kmynų, kalendros, juodujų pipirų ir lęšių. Įberkite druskos ir išgerkite.


Pilvo pūtimas

Sumaišykite po lygiai sumaltų kmynų, juodųjų pipirų ir imbiero. Užpilkite karštu vandeniu. Gerkite šiltą, 2 kartus į dieną, keletą dienų.


Nemiga

Supjaustykite bananą ir apibarstykite jį 1 arbatiniu šaukšteliu kmynų sėklų. Valgykite vakare, prieš eidami miegoti, reguliariai.


Pieno išsiskyrimas

Tam, kad sustiprintumėte laktaciją, sumaišykite 1 arbatinį šaukštelį kmynų ir cukraus. Gerkite kiekvieną vakarą, su šiltu pienu.


Prakaitinė

1 arbatinį šaukštelį maltų kmynų sėklų sumaišykite su kokoso aliejumi ir dažnai įtrinkite šį mišinį.


Kitas naudojimas

Kmynai naudojami siekiant suteikti skonio duonai, konditerijos gaminiams, sūriui, marinuotoms daržovėms, čatniui. Indiškoje virtuvėje kmynas yra labai plačiai vartojamas ir yra kari miltelių bei priekonių mišinių ingredientas.

Image

Категория: Prieskoniai ir ju savybes | Perziuru: 1380 | Idejo: jieskot-saves |Reitingas: 0.0/0 |
is viso komentaru: 0

Имя *:
Email *:
Код *:






«  Kovas 2009  »
PirAnTrKePeSeSek
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Musu draugai




88x31.lt




Lankytojai.lt - Reklamos mainų sistema
120x60.lt
468x60.lt

Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляется системой uCoz