//jieskot-saves.ucoz.ru/langascopy.jpg


Kategorijos
vegetariniai receptai [27]
vegetariniu gerimu receptai [3]
Vegetariniai tortai [1]
Prieskoniai ir ju savybes [10]
Vegetariniai Desertai [7]
vegetarine Duona [1]
Zmoniu tipai pagal ayurveda [1]
Dvasines praktikos [1]


Informacija


Kas jus labiausiai domina
Isviso atsakymu: 133



Viso onlain 1
Sveciu 1
Vartotoju 0

Titulinis » 2009 » Kovas » 28 » Kepintos saldžios sezamo sėklos
Kepintos saldžios sezamo sėklos
19:05
Kepintos saldžios sezamo sėklos Spausdinti Siųsti E-paštu
Image

 Kepintos saldžios sezamo sėklos

Image

Indiškas pavadinimas: Tilkut


Ajurvedinės sezamo sėklų savybės:

Skonis: madhura (saldus), kashaya (gaižus), tikta (kartus)

Savybės: guru (sunkus), snigdha (lipnus, riebus)

Potencija: ushna (karštas)

Poveikis po virškinimo: madhura (saldus)


Medicininės savybės:

Sezamo sėklos yra šildančio pobūdžio, todėl jos puikiai tinka žiemą. Jos naudingos odai ir plaukams. Suteikia jėgų, taip pat padeda esant poliurijai (pernelyg gausiam ir dažnam šlapinimuisi). Sustiprina atminį bei protines savybes, virškinimo ugnį. Puikus afrozidiakas, palaiko fizinę kūno strukūrą.


Poveikis došoms:

Sezamo sėklos sustiprina pitta bei kapha, bet sušvelnina vata došą, tačiau kepintos sezamo sėklos subalansuoja visas tris došas.


Sudedamosios dalys:

100 g sezamo sėklų

100 g rudojo cukraus pudros


Paruošimas:

Paimkite storadugnę keptuvę ir įkaitinkite ją ant vyryklės. Suberkite sezamo sėklas ir kepinkite ant silpnos ugnies kol šiek tiek paruduoja. Būkite atsargūs, nesudeginkite jų! Nuimkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti. Sutrinkite sėklas į nesmulkius miltelius, sudėkite rudojo cukraus pudrą ir gerai išmaišykite. Laikykite orui nepralaidžiame indelyje. Tai puikus užkandis žiemą!


Pastaba:

Jeigu nenorite dėti rudojo cukraus - nedėkite. Tačiau tokiu atveju skonis bus aitrokas ir sustipris pitta došą. Žmonės, kurių konstitucija yra pitta, į šias kepintas ir sutrintas į miltelius sezamo sėklas gali įdėti šviežaus nesūdyto sviesto (10 g šviežaus sviesto 2 šaukštams kepintų sėklų miltelių). Tai sušvelnina pitta došą.

Image

Категория: Prieskoniai ir ju savybes | Perziuru: 2733 | Idejo: jieskot-saves |Reitingas: 0.0/0 |
is viso komentaru: 0

Имя *:
Email *:
Код *:






«  Kovas 2009  »
PirAnTrKePeSeSek
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Musu draugai




88x31.lt




Lankytojai.lt - Reklamos mainų sistema
120x60.lt
468x60.lt

Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляется системой uCoz