//jieskot-saves.ucoz.ru/langascopy.jpg


Kategorijos
Isnykusios civilizacijos kas tai [3]
Dvasines paskirties muzika [29]
Uzdraustoji archeologija [4]
viskas tiesiai sviesiai [1]
Reinkarnacija [0]
Dvasingumo praktikos [2]
Ayurveda [23]
Psichologija [2]


Informacija


Kas jus labiausiai domina
Isviso atsakymu: 133



Viso onlain 1
Sveciu 1
Vartotoju 0

Titulinis » 2009 » Geguze » 31 » Smegenų galios didinimas (mityba)
Smegenų galios didinimas (mityba)
02:32



Image

Venkite maisto, neturinčio Chetna ar Prana

Ajurvedos požiūriu, sveiką mitybą sudaro kiek įmanoma natūralesni ir mažiau apdoroti maisto produktai.  Žievės pašalinimas ir paruošimas ant ugnies yra vienintelė išimtis, nes padeda suvirškinti ir įsisavinti maistingas medžiagas.

Ajurveda nerekomenduoja šaldytų, konservuotų, rafinuotų (po tokio apdorojimo produktai netenka maistinės vertės), genetiškai modifikuotų, užaugintų naudojant cheminius pesticidus ar trąšas, apdorotų su dirbtiniais dažais, aromatais, priedais ar konservantais maisto produktų. Tokiame maiste stinga Chetana (gyvo intelekto) ir Prana (gyvybinės energijos), todėl jis sutrikdys intelektualinę veiklą ir koordinaciją tarp trijų mentalinių funkcijų - supratimo (dhi), sugebėjimo išlaikyti žinias (dhriti) ir jų atkūrimo ar atminties (smriti).

Dėl minėtų priežasčių geriausia pasirinkti maisto produktus, kurie yra užauginti ar pagaminti jūsų gyvenamoje vietoje, valgomi sezono metu, o taip pat yra be chemikalų, natūralūs ir satviniai. Jei ten, kur gyvenate, sunku gauti vietinių produktų, vartokite kiek įmanoma šviežesnius ir natūralesnius importuotus produktus.

Valgykite kuo įvairesnį maistą

Subalansuotai mitybai būtina didelė produktų įvairovė - vartokite grūdus, lęšius ir ankštines kultūras, daržoves, vaisius, pieno produktus, riešutus, sveiką aliejų ar ghi, prieskonius ir tyrą vandenį. Ajurveda rekomenduoja į kiekvieną pagrindinį valgymą įtraukti visus šešis skonius - saldų, rūgštų, sūrų, kartų, aitrų (aštrų) ir gaižų. Venkite gazuotų gėrimų, nes jie trukdo organizmui pasisavinti maistines medžiagas.

Jei pastebite, kad kelis kartus per savaitę valgote tuos pačius patiekalus, ar kas kartą apsipirkdami imate tuos pačius produktus, apsispręskite iš anksto suplanuoti savo meniu. Kiekvieną savaitę išbandykite bent kelis naujus produktus arba įprastus patiekalus paruoškite nauju būdu - tegu jūsų skonio receptorius ir virškinimo sistemą nuolatos paveiks nauji dirgikliai.

Pagal Ajurvedą, kiekvienas patiekalas turi būti šventė jūsų akims. Kuomet lėkštėje puikuojasi patraukli spalvų, tekstūrų, skonių ir aromatų įvairovė, nekantriam laukime pradeda išsiskirti skrandžio sultys, o kūnas, protas ir širdis mėgaujasi valgymo pojūčiais.
Категория: Ayurveda | Просмотров: 1270 | Добавил: jieskot-saves | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0

Имя *:
Email *:
Код *:






«  Geguze 2009  »
PirAnTrKePeSeSek
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Musu draugai




88x31.lt




Lankytojai.lt - Reklamos mainų sistema
120x60.lt
468x60.lt

Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляется системой uCoz