//jieskot-saves.ucoz.ru/langascopy.jpg


Kategorijos
vegetariniai receptai [27]
vegetariniu gerimu receptai [3]
Vegetariniai tortai [1]
Prieskoniai ir ju savybes [10]
Vegetariniai Desertai [7]
vegetarine Duona [1]
Zmoniu tipai pagal ayurveda [1]
Dvasines praktikos [1]


Informacija


Kas jus labiausiai domina
Isviso atsakymu: 133



Viso onlain 1
Sveciu 1
Vartotoju 0

Titulinis » 2009 » Kovas » 28 » Vegetarinio maisto gaminimo pagrindai
Vegetarinio maisto gaminimo pagrindai
19:13
  Siųsti E-paštu
Image 

Ajurvedinio maisto gaminimo pagrindai

Gyd. Partap Chauhan


Pagaminti ajurvedinį patiekalą yra tikras iššūkis! Tai ne tik laikymasis vegetarizmo principų, bet ir vadovavimasis Ajurvedos taisyklėmis.

Tačiau indiškos virtuvės teikiami malonumai, tikrai verti tokio iššūkio!


Ajurvedoje maisto gaminimo procesas neatsiejamas nuo maisto įsisavinimo (virškinimo) ir pačios mitybos. Štai kodėl Ajurvedoje visuomet rekomenduojamas valgymo nuoseklumas. Orientuojamasi į lengvesnį ir greitesnį medžiagų virškinimą ir organizmo gebėjimą įsisavinti gyvybines medžiagas iš suvartoto maisto.


Pagal Ajurvedą, maisto skonis yra labai svarbi informacija organizmui, kadangi kiekvienas skonis savaip jį įtakoja. Ajurvedoje yra šeši pagrindiniai skoniai: saldus (madhura), rūgštus (amla), sūrus (lavana), kartus (tikta), sutraukiantis (kashaya) ir aštrus (katu). Visų skonių kombinacija yra reikalinga subalansuotai mitybai (dietai), todėl ruošiant ajurvedinį patiekalą, visuomet svarbu išgauti visus šešis skonius.


Kalbant apie Ajurvedinę mitybą, labai svarbus ir aplinkos faktorius. Norint išvengti tam tikrų su metų laikais susijusių ligų, Ajurvedoje rekomenduojami skirtingi mitybos principai kiekvienam metų laikui, siekiant, kad organizmas galėtų lengviau aklimatizuotis, priklausomai nuo metų laiko. Pavyzdžiui vasara - pitos laikas, žmonės daugiau kenčia nuo nudegimų saulėje ar padidėjusio spoguotumo, todėl patariama valgyti daugiau šalto maisto, lengvų vaisių, salotų, kas stabdo pita došos išbalansavimą.


Ajurvedoje teigiama, kad reikia valgyti šviežią maistą, nes jis suteikia daugiausiai energijos. Patariama vengti valgyti likučius ir perdirbtą maistą. Pasenęs, perdirbtas ar konservuotas maistas ne tik stokoja gyvybinės energijos, bet ir sunkiai virškinamas. Norint būti geros sveikatos, kiekvieną dieną rekomenduojama gerti šviežių daržovių ar vaisių sultis. Daug dirbantiems ir užsiėmusiems žmonės gali pasirodyti labai sudėtinga kiekvieną dieną pasigaminti šviežią maistą ir nešildyti likučių, bet visuomet reikėtų pagalvoti apie palyginus daug ilgiau trunkantį sveikatos privalumą, valgant šviežiai pagamintą maistą


Taip pat rekomenduojama, jog daržoves geriau valgyti virtas, nei žalias, nes apdorotos termiškai, jos tampa lengviau virškinamos. Efektyvus virškinimas padeda gerai įsisavinti vitaminus ir mineralus.


Visos šios rekomendacijos skirtos bendrai visiems žmonėms, neatsižvelgiant į jų tipą. Vis dėlto, tam tikras maistas gali būti naudingas arba žalingas priklausomai nuo jūsų kūno konstitucijos. Tradiciniai indų receptai, sudaryti namų šeimininkių, geriausiai iliustruoja, kokiu būdu Ajurveda įsiliejo į indišką virtuvę, kad idealiai subalansuotų skonį ir sveikatą.

Категория: vegetariniai receptai | Perziuru: 2961 | Idejo: jieskot-saves |Reitingas: 0.0/0 |
is viso komentaru: 1
27.11.2011
1. cash [Medziaga]
Enjoyable web blog, appearance top of the class. You should notice get ranking in the search engines yet, you’re gonna need to put together hyperlinks.


Имя *:
Email *:
Код *:






«  Kovas 2009  »
PirAnTrKePeSeSek
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Musu draugai




88x31.lt




Lankytojai.lt - Reklamos mainų sistema
120x60.lt
468x60.lt

Copyright MyCorp © 2024
Сайт управляется системой uCoz