//jieskot-saves.ucoz.ru/langascopy.jpg


Kategorijos
vegetariniai receptai [27]
vegetariniu gerimu receptai [3]
Vegetariniai tortai [1]
Prieskoniai ir ju savybes [10]
Vegetariniai Desertai [7]
vegetarine Duona [1]
Zmoniu tipai pagal ayurveda [1]
Dvasines praktikos [1]


Informacija


Kas jus labiausiai domina
Isviso atsakymu: 133



Viso onlain 1
Sveciu 1
Vartotoju 0

Titulinis » 2009 » Kovas » 28 » Asafetida (hing)
Asafetida (hing)
17:08
  Spausdinti Siųsti E-paštu
Image


Ferula assafoetida
Asafetida, ajurvedinėje kulinarijoje plačiai vartojamas prieskonis, yra daugiamečio augalo Ferula Assa-foetida sukietėję sakai. Švieži - pilkšvai balsvos spalvos, vėliau patamsėja ir tampa geltoni, raudoni ir, galiausiai, rudi. Parduodami gabalais ar blokais (tabletėmis), bet dažniausiai geltonų miltelių ar granulių pavidalu.

Image

Pasižymi aštriu kvapu, primenančiu sierą ar sugedusį svogūną, kuris išgaruoja verdant. Skonis, ragaujant vieną, labai nemalonus, lyg sugedusio česnako, bet verdant patiekalui suteikia pikantišką svogūno aromatą.

 

Medicininės savybės: Asafetida garsėja kaip vaistas nuo dujų kaupimosi, o taip pat padeda gydyti kvėpavimo takų ligas, tokias kaip astma, bronchitas ir kokliušinis kosulys. Turi antibiotinių savybių. Veikia kaip afrodiziakas (didina lytinę potenciją), diuretikas (skatina šlapimo išsiskyrimą), sedatyvas (ramina) ir stimuliatorius.  

Kulinarijoje vartojama mažyčiais kiekiais, dedant tiesiai į verdantį skystį, kepimo aliejų ar vandenį. Labai populiari indiškoje vegetarinėje virtuvėje - suteikia patiekalams stiprų svogūninį-česnakinį aromatą. Ypač praverčia brahmanų ir džainų kastų nariams, kuriems draudžiama vartoti svogūnus ir česnakus, nes šios daržovės stiprina žemesniųjų gunų - aistros ir neišmanymo - poveikį. Puikiai tinka ankštinių patiekalams (mažina jų sukeliamą pilvo pūtimą), vegetariškoms sriuboms ir padažams. Veikia kaip natūralus maisto konservantas.

Prieskonį būtina laikyti sandariame inde, nes jo sierinis kvapas įsigeria į kitus produktus ir prieskonius. Asafetidos milteliai ar granulės beriami tiesiai į verdantį puodą, o grynus sakus prieš naudojimą reikia sutrinti. Tai labai stiprus prieskonis - net sumaltas ilgai nepraranda savo savybių, bet turi būti tinkamai laikomas (saugojant nuo kontakto su šviesa ir oru).

Категория: Prieskoniai ir ju savybes | Perziuru: 1302 | Idejo: jieskot-saves |Reitingas: 0.0/0 |
is viso komentaru: 0

Имя *:
Email *:
Код *:






«  Kovas 2009  »
Pir An Tr Ke Pe Se Sek
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Musu draugai




88x31.lt




Lankytojai.lt - Reklamos mainų sistema
120x60.lt
468x60.lt

Copyright MyCorp © 2025
Сайт управляется системой uCoz