
|
Viso onlain 1 Sveciu 1 Vartotoju 0 |

|
Titulinis » 2009 » Kovas » 28

Jogurtas tobulai tinka prie aštrių patiekalų (kario ir kt)
- 1 puodelis natūralaus jogurto
- 1/2 agurko / supjaustyto kubeliais arba sutarkuoto
- 1/2 raudo
...
Skaityti toliau
|
 Ar jus vata tipo zmogus?suzinokite apie tai daugiau http://jieskot-saves.ucoz.ru/blog/2009-03-28-45
Jums reikės: ·
...
Skaityti toliau
|
 Jums prireiks: · 1 puodelio virtų birių Basmati ryžių · 1/2 puodelio tarkuoto ar smulkiai pjaustyto agurko · 1/2 puodelio &nbs
...
Skaityti toliau
|
Ajurvedinio maisto gaminimo pagrindai Gyd. Partap Chauhan
...
Skaityti toliau
|
 Ar jus kapcha zmoniu tipas? suzinokite apie tai http://jieskot-saves.ucoz.ru/blog/2009-03-28-45
Jums prireiks:
<
...
Skaityti toliau
|
Prigimties tipo testas pagal Ajurvedą
Pagal
Ajurvedą, pirmoji savęs ir kitų gydymo sąlyga yra trijų došų supratimas
ir įvertinimas, nes kiekvieno žmogaus sandarą nulemia jam būdingas došų
derinys. Kiekviename skirtingu laipsniu pasireiškia Vata, Pita ir Kapa.
Bet daugumos žmonių sandaroje dominuoja viena šių biologinių energijų
(pagrindinė doša). Esant natūraliai (normaliai) organizmo būklei, došų
funkcijos tarpusavyje dera, todėl palaikoma gera sveikata. Šiuo atveju
došos maitina, stiprina ir palaiko kūną, apsaugodamos jį nuo ligos.
Esant nenatūraliai (nenormaliai) būklei, došos yra sutrikdytos arba
praradusios pusiausvyrą, todėl sukelia daugybę sutrikimų. Kviečiame ir
Jus nusistatyti savo došą ir pažinti save.
|
 Šis patiekalas tikrai skanus ir daug paprastesnis nei galvojate. Jam pagaminti prireiks: *
2 puodelių geltonųjų dalo lęšių (mung dalo), jo jau galima įsigyti ir
Lietuvoje. Jei napvyks
...
Skaityti toliau
|
Populiarus pietų Indijos saldumynas. - 0,5 kg morkų
- 100 gr nesūdyto sviesto, arba geriau ghi
- Puodelis cukraus (maždaug 170 gr), geriausia neraf
...
Skaityti toliau
|
|
Pasigaminti ghi nesunku, tačiau tam
reikia laiko. Kad ištirpintas sviestas įgautų saldoką riešutų
prieskonį, jis ilgai kaitinamas ant silpnos ugnies, kol vanduo visiškai
išgaruoja, o pieno tirščiai atsiskyrę iškyla i paviršių, palikdami
skaidrų gintaro spalvos ghi. |
...
Skaityti toliau
|
 Vienas paprasciausiu receptų, o taip pat vienas populiariausių.... - 1 puodelis įvairių džiovintų vaisių (ypač puikus derinys: datulės, razinos, abrikosai ir figos)
-
...
Skaityti toliau
|
 Bananų chalva
1/2 arb. šaukštelio sumalto muškato 1 valg. šaukštas ghi (išgryninto sviesto) 3 vidutinio dydžio prinokę bananai, nul
...
Skaityti toliau
|
 "Stebuklingieji" prieskoniai Egzotiškos
prieskonių spalvos ir svaiginantys jų aromatai paprasčiausią patiekalą
gali paversti nuostabia švente akims, nosiai ir liežuviui. Negana to,
dauguma prieskonių turi gydomųjų savybių. Ajurveda jau tūkstančius metų
šlovina prieskonius kaip "stebuklingą maistą". Priekoniai yra daugelio
augalinių ajurvedinių vaistų komponentai. Jus gydantis ajurvedos
specialistas greičiausiai rekomenduos į savo mitybą įtraukti tam tikrus
prieskonius ar vartoti natūralius augalinius papildus. Imunitetą gerinant
...
Skaityti toliau
|

Indiškas pavadinimas: Odan Ajurvedinės savybės: Skonis: saldus (madhur)
...
Skaityti toliau
|
 Širdį stiprinantis
prieskonių mišinys
- 1 dalis
maltos kurkumos (ilgosios ciberžolės)
- 2 dalys
maltų kmynų
- 3 dalys
maltos kalendros
- 4
...
Skaityti toliau
|

3-4 porcijos
- 4 valg.
šaukštai ghi
- 1,5 - 2 kg
panyro (šviežio naminio sūrio). Jo gaminimo receptą rasite mūsų receptų
skyrelyje
...
Skaityti toliau
|

Vartojimas: kasdien 3-4 kartus (tarp valgymų)
sukramtykite ¼ arb. šaukštelio sėklų.
Kodėl: Didina virškinimo ugnį.
...
Skaityti toliau
|

Komponentai:
- 1 - 1/2
puodelio kviečių miltų (tamsių)
- 1 - 1/2
puodelio kukurūzų miltų
- 2 arbatiniai
šaukšteli
...
Skaityti toliau
|
 (8
porcijos)
|

- 1-1/2
puodelio mung dalo (geltonųjų lęšių)
- 1 valg.
šaukštas ghi
- 2 arb.
šaukšteliai pita došą subalansuojančių prieskonių (kalendr
...
Skaityti toliau
|

Indijos
virtuvėje ir ayurvedoje dažnai vartojamas prieskonis (
...
Skaityti toliau
|
 Jums reikia
Pieno 1 litras
Saldinto
kondensuoto pieno 1 skardinė
Cukraus ½ puodelio
Saldžių apelsinų
(clementine ar mandarininių) 7 - 8. Galima taip pat vartoti konservuotus
apelsinus.
Kaip gaminti
Nulupkite apelsinus ir padalinkite skiltelėmis. Nuo kiekvienos skiltelės
nuimkite baltus "siūlus" ir permatomą plėvelę, supjaustykite gabalėliais. 
Užvirinkite pieną
giliame inde. Supilkite kondensuotą pieną ir virind
...
Skaityti toliau
|
 Ingredientai:
2 puodeliai daržovių supjaustytų dideliais
gabalėliais
(žaliųjų paprikų, kalafiorų, bulvių (jas
reikia p
...
Skaityti toliau
|
Indiškas pavadinimas: Palak
Ajurvedinės špinatų savybės:
...
Skaityti toliau
|
 Sudėtinės dalys: 4 dideli pomidorai įdarymui 2 puodeliai nuluptų ir smulkiais kubeliais (0,5 cm) supjaustytų bulvių 2 valg. šaukštai ghi (jei neturite, tiks ir aliejus)
...
Skaityti toliau
|
 Sudėtinės dalys tešlai:
1 puodelis miltų vanduo tešlos užminkymui 2 valg. šaukštai aliejaus Truputis druskos ¼ arb. šaukštelio Ajwain - indiškas prieskonis, primenant
...
Skaityti toliau
|
 1 kopūstas (supjaustytas labai smulkiai) 3 didelės bulvės (supjaustytos 1,25cm kubeliais)
...
Skaityti toliau
|
 Keturiems: 4 puodeliai virtų birių ryžių, 1 ½ puodelio brokolių žiedynėlių, 1 vidutinio dydžio morka (supjaustyta griežinėliais), 1 ryšelis špinatų (supjaustytų), 2 viduti
...
Skaityti toliau
|
Paruosiant kulinarini recepta kiaušiniu produkta galima pakeisti:
1 kiaušinis = 2 šaukštai pieno + 1 / 2 valg saukstai citrinų sulčių + 1 / 2 valgomi saukstai. sodos
1 kiaušinis = 2 šaukšt
...
Skaityti toliau
|
|
|
|
|
« Kovas 2009 » |
Pir |
An |
Tr |
Ke |
Pe |
Se |
Sek |
| | | | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |
Musu draugai
88x31.lt
Lankytojai.lt - Reklamos mainų sistema
120x60.lt
468x60.lt
|
|