//jieskot-saves.ucoz.ru/langascopy.jpg


Kategorijos
vegetariniai receptai [27]
vegetariniu gerimu receptai [3]
Vegetariniai tortai [1]
Prieskoniai ir ju savybes [10]
Vegetariniai Desertai [7]
vegetarine Duona [1]
Zmoniu tipai pagal ayurveda [1]
Dvasines praktikos [1]


Informacija


Kas jus labiausiai domina
Isviso atsakymu: 133



Viso onlain 1
Sveciu 1
Vartotoju 0

Titulinis » 2009 » Kovas » 28 » Lydytas sviestas (Ghi)
Lydytas sviestas (Ghi)
18:06
 
Pasigaminti ghi  nesunku, tačiau tam reikia laiko. Kad ištirpintas sviestas įgautų saldoką riešutų prieskonį, jis ilgai kaitinamas ant silpnos ugnies, kol vanduo visiškai išgaruoja, o pieno tirščiai atsiskyrę iškyla i paviršių, palikdami skaidrų gintaro spalvos ghi.
1-5 kg nesūdyto sviesto












Straipsnis "Vegetariniai patiekalai"

Kaitinkite sviestą dideliame sunkiame prikaistuvyje ant vidutinės ugnies, kol užvirs. Kai į jo paviršių iškils baltos putos, liepsną visiškai sumažinkite. Prikaistuvį palikite atidengtą. Retkarčiais nugriebkite paviršiuje susidariusią plutelę. Žiūrėkite, kad ghi neprisviltų. Jei kaitinsite ghi ant pernelyg stiprios ugnies arba per ilgai, jis patamsės ir skleis aitrų kvapą.
Kiek laiko gaminsite ghi, priklausys nuo jo kiekio (žr. žemiau pateikiamą lentelę).
Gatavas ghi turėtų būti aukso spalvos ir tokio skaidrumo, kad matytųsi prikaistuvio dugnas. Atsargiai supilkite ghi į skardinę arba molinį ąsotį ir neuždengę atvėsinkite iki kambario temperatūros. Nugriebtus ir ant prikaistuvio dugno nusėdusius tirščius galima dėti į troškintas daržoves, sriubas ir kruopas.
Tinkamai paruoštas ir sandariai laikomas sausoje vėsioje vietoje, ghi išliks šviežias daug mėnesių.

Sviesto kiekisGaminimo laikasGhi kiekis
1 kg1 val.0,8 kg
2,5 kg3 val.2,2 kg
5 kg5 val.4,6 kg

Ką reikėtų atsiminti kepant maistą ghi:

  • Yra dviejų rūšių ghi: usli ghi ir augalinis ghi. Visoms knygoje pateiktoms receptūroms tinka tik usli ghi, t.y. grynas ghi — lydytas sviestas, kurio galima pasigaminti namie. Augalinis ghi—tai įvairių augalinių aliejų mišinys, parduodamas didelėse skardinėse. Augalinis ghi pigesnis ir skaidresnis, bet skoniu jis niekada neprilygs tikram ghi.
  • Ghi — tai riebalai, gauti išvalius sviestą. Jame nėra pieno tirščių, galinčių apkarsti, todėl laikyti ghi galima keletą mėnesių, — net ir ne šaldytuve.
  • Kepant maistą fritiūre, visi produktai turėtų būti kambario temperatūros, paruošti, suformuoti, supjaustyti, iškočioti. Kai naudojate ghi prieskoniams pakepinti, turėkite juos pasiruošę iš anksto, kad ghi nesviltų beieškant reikiamo prieskonio.
  • Prieš dėdami ghi į puodą, kepimui fritiūre, žiūrėkite, kad indas būtų visiškai sausas. Saugokitės, kad j įkaitusį ghi nepatektų vandens, nes ghi ims stipriai tiškėti.
  • Fritiūre kepant drėgnas daržoves, ghi gali suputoti, todėl daržovių puode neturėtų būti iki pat viršaus, kad ghi nebėgtų per kraštus. Ghi pakankamai įkaitęs, jei į jį įmestas maisto gabalėlis tuojau spirgėdamas iškyla į paviršių. Tada sumažinkite ugnį tiek, kad ghi nesviltų.
  • Jei ghi per karštas, jame kepamas maistas iš išorės apsvyla, o viduje lieka neiškepęs; o jei nepakankamai įkaitęs, maistas sugers perdaug riebalų. Maistą dėkite į ghi vienu sluoksniu, kad būtų vietos kepinius vartyti. Sudėjus iš karto per didelį maisto kiekį, ghi atvės.
  • Kad sutaupytumėte ghi, kuris dažnai vadinamas „skystuoju auksu", iškeptą maistą sudėkite į koštuvą ir palikite nusivarvėti. Prieš panaudodami ghi dar karta., perkoškite jį per marlę ar smulkų sietelį, antraip likusios nuosėdos ims degti, sugadins ghi spalvą ir pakeis jo skonį.
  • Fritiūrui ghi naudojamas keletą savaičių, kol pradeda svilti. Jei perkošus jis išlieka tamsios spalvos arba skleidžia aitrų kvapą, jį reikia išpilti.
Prie šio patiekalo geriausiai tinka:


 

Maisto produktų svoris (g)
ProduktasVnt.ŠaukštelisŠaukštasStiklinėPakelis
Sviestas-520195200
Категория: vegetariniai receptai | Perziuru: 1372 | Idejo: jieskot-saves |Reitingas: 0.0/0 |
is viso komentaru: 0

Имя *:
Email *:
Код *:






«  Kovas 2009  »
Pir An Tr Ke Pe Se Sek
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Musu draugai




88x31.lt




Lankytojai.lt - Reklamos mainų sistema
120x60.lt
468x60.lt

Copyright MyCorp © 2025
Сайт управляется системой uCoz