
Indiškas pavadinimas: Rasala
Ajurvedinės savybės: Skonis - amla (rūgštus),
madhur (saldus), tikta (kartus). Savybės: guru (sunkus), snigdha
(drėgnas). Potencija: ušna (šiltas). Efektas suvirškinus: amla (rūgštus).
Gydomosios savybės
Šis patiekalas atjaunina ir skatina lytinę funkciją. Sužadina apetitą ir didina
virškinimo ugnį. Puikus tonikas, padedantis įveikti bendrą nusilpimą.
Došų analizė:
Slopina vata došą ir didina pita bei kapha došas. Tačiau
įdėjome prieskonių, slopinančių kapha došą. Asmenys, kurių
konstitucijoje vyrauja pita ir kapha došos, turėtų valgyti šį patiekalą saikingai.
Komponentai:
- 1.5 kg rūgštaus jogurto
- 750 gr rudojo cukraus
- 50 gr medaus
- 25 gr juodųjų pipirų
- 25 gr džiovinto imbiero miltelių
- 5 gr cinamono miltelių
- 5 gr kardamono miltelių
- 5 gr lauro lapų miltelių
Paruošimas:
- Iš jogurto
pašalinkite vandens perteklių: įriškite jogurtą į švaraus muslino atraižą
(tiks ir tanki marlė). Palaikykite nuo trijų iki keturių valandų. (Galima
tiesiog marle iškloti kiaurasamtį ir supilti jogurtą. Marlės turėtų būti
keturi sluoksniai).
- Perkelkite
jogurtą į rėtį ir pertrinkite švariomis rankomis, kad būtų švelnesnis ir
tirštesnis.
Tada sudėkite cukrų, medų ir kitus komponentus.
|