 Ingredientai:
2 puodeliai daržovių supjaustytų dideliais
gabalėliais
(žaliųjų paprikų, kalafiorų, bulvių (jas
reikia pjaustyti plonais girežinėliais) ir t.t.)
1 puodelis žirnių miltų
¼ puodelio vandens
2 arb. šaukšteliai čili pipirų (na, čia pagal
indišką receptą. Lietuviškam skrandžiui geriau naudoti žymiai mažesnį kiekį.
Bet aštrumas turi jaustis)
1 arb. šaukštelis kmynų sėklų (gali būti
sumaltos į miltelius)
Žiupsnelis asafetidos
Druskos pagal skonį
Į tešlą dar galima dėti trinto imbiero
gabalėlį
Aliejus giliam kepimui
gaminimas...
Pagaminkite tirštą tešlą iš žirnių miltų (į
miltus vandenį pilkite po kelis šaukštus, kad nesuliptų gumulai), pipirų,
kmynų, asafetidos ir druskos.
Pamerkite kiekvieną daržovių gabaliuką į tešlą ir kepkite gilioje
keptuvėje, panardintą riebaluose. Kepti kol tešla pasidarys auksinio rusvumo
spalvos. Išimkite su kiaurasamčiu ir minutei padėkite ant popieriaus ar medžiagos, kad
sugertų riebalų perteklių.
|