Keturiems: 4 puodeliai virtų birių ryžių, 1 ½ puodelio brokolių žiedynėlių, 1 vidutinio dydžio morka (supjaustyta griežinėliais), 1 ryšelis špinatų (supjaustytų), 2 vidutinio dydžio pomidorai (supjaustyti į 8 dalis), ¼ puodelio alyvų aliejaus, ¼ arb. š. asafetidos 1/3 puod. „Parmezano" sūrio 1 ½ puod. sutarkuoto „Čedaro" sūrio, ¼ puod. duonos trupinių, ½ arb. š. druskos, ¼ arb. š. juodųjų pipirų.
Orkaitę įkaitinkite iki 175º. Truputį
patroškinkite brokolius ir morkas. Keptuvėje įkaitinkite aliejų,
įberkite asafetidą ir įmaišykite pomidorus. Po 5 minučių sudėkite
špinatus ir dar pakepinkite 3 min. Dideliame dubenyje sumaišykite
ryžius ir daržoves, pasūdykite ir sudėkite likusius komponentus
(išskyrus ½ puodelio sutarkuoto sūrio). Per daug maišyti nereikia.
Suverskite į 2 l talpos troškinimo indą ir apibarstykite likusiu sūriu.
Uždengę kepkite orkaitėje 10 min., paskui nuimkite dangtį ir dar
pakepkite 10 min. Patiekite karštą.