//jieskot-saves.ucoz.ru/langascopy.jpg


Kategorijos
vegetariniai receptai [27]
vegetariniu gerimu receptai [3]
Vegetariniai tortai [1]
Prieskoniai ir ju savybes [10]
Vegetariniai Desertai [7]
vegetarine Duona [1]
Zmoniu tipai pagal ayurveda [1]
Dvasines praktikos [1]


Informacija


Kas jus labiausiai domina
Isviso atsakymu: 133



Viso onlain 1
Sveciu 1
Vartotoju 0

Titulinis » 2009 » Kovas » 28 » Geltonasis dalas (ankštinių sriuba – augalinių baltymų šaltinis)
Geltonasis dalas (ankštinių sriuba – augalinių baltymų šaltinis)
18:13
  Siųsti E-paštu
Image

Šis patiekalas tikrai skanus ir daug paprastesnis nei galvojate. Jam pagaminti prireiks:

* 2 puodelių geltonųjų dalo lęšių (mung dalo), jo jau galima įsigyti ir Lietuvoje. Jei napvyks - naudokite paprastus skaldytus žirnius
* 2 arb. šaukšteliai druskos.
* 1.5 arb. šaukštelio haldi (kurkumos - geltonosios ciberžolės)
* 2 arb. šaukšteliai garam masalos (rytietiškas prieskonių mišinys)
* 2 arb. šaukšteliai maltos kalendros
* 1.5 arb. šaukštelio maltų kmynų
* Stambūs imbiero ir čili gabalėliai, asafetidos (jei turite)
* Pusė skardinės pjaustytų pomidorų
* Geras gabalas sviesto!
* Truputis pjaustytos šviežios kalendros lapelių ar kitų žalumynų

Image

Lęšių naudokite tris keturias saujas (be kaupo), verdant jie, kaip ir ryžiai, smarkiai padidėja. Gerai nuplaukite dalą - pašalinkite bet kokias žieveles ir akmenėlius.

Nuplautus lęšius sudėkite į didelį puodą ir užpilkite vandeniu (kad virš lęšių būtų per pusę smiliaus vandens). Nieko baisaus jei bus ir daugiau - verdant jis garuos ir greičiausiai teks jo dar pripilti.


Į puodą taip pat sudėkite viską, išskyrus sviestą, išmaišykite ir užvirkite ant didelės ugnies. Tada ugnį sumažinkite (puodą pusiau uždenkite dangčiu) ir lėtai virkite apie 1,5 valandos, kartais (maždaug kas 15 minučių) smarkiai pamaišydami. Jei reikia pripilkite dar vandens (pirmasias 45 minutes išgaruoja daugiausia vandens). Galutinė konsistencija turėtų būti gana tirštoka, bet tai priklauso nuo jūsų skonio). Pradžioje mišinys šiek tiek putoja, bet nieko tokio, tiesiok pamaišykite ir virinkite toliau.

ImageImage

Virimo pabaigoje lęšiai turi būti minkšti, lengvai sutrinami (geriau pervirti, nei nepakankamai išvirti). Dabar įdėkite nemažą gabalą sviesto ir išmaišykite kai ištirps. Dar pavirinkite apie 15 minučių . Kai bus pasiekta pageidaujama konsistencija, išjunkite ugnį ir suberkite žalumynus. Išmaišykite ir palikite uždengtą dar 5 minutes. Skanaus!

Yra dar vienas populiarus dalo paruošimo variantas:

Puode verdami žirniai ar lęšiai, o visi prieskoniai (kai dalas jau būna išviręs) atskiroje keptuvėlėje pakepinami su aliejumi ar ghi. Po to jie supilami į dalą (darykite tai atsargiai, pridengdami dangčiu, nes įvyksta audringa reakcija - vis tik į vandenį pilami karšti riebalai ). Aromatingi prieskoniai (galite išbandyti įvairius jų derinius) sušvelnina ankštinių skonį ir pagerina baltymų įsavinimą.

Dalą patiekite kartu su ryžiais, salotomis, trupučiu citrinos. Tai puikus patiekalas pietums. (Pirmasis gaminimo variantas, kuriame nėra kepintų produktų, ypač tinka blogai besijaučiantiems, sveikstantiems ar silpnesniems asmenims, nes yra lengviau virškinamas). 

 

Категория: vegetariniai receptai | Perziuru: 1960 | Idejo: jieskot-saves |Reitingas: 0.0/0 |
is viso komentaru: 0

Имя *:
Email *:
Код *:






«  Kovas 2009  »
Pir An Tr Ke Pe Se Sek
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Musu draugai




88x31.lt




Lankytojai.lt - Reklamos mainų sistema
120x60.lt
468x60.lt

Copyright MyCorp © 2025
Сайт управляется системой uCoz