 Imbieras padeda iš organizmo pašalinti amą (toksinus),
kurie, pagal Ajurvedą, yra pagrindinė ligų priežastis. Šis patiekalas
naudingas turintiems prastą apetitą, mažą virškinimo ugnį, sergantiems artritu,
astma, bronchitu, kosuliu ir daugeliu kitų ligų.
Subalansuoja kapha ir vata došas,
didina pitą. Tai puiki priemonė virškinimo ugnies ir apetito
pagerinimui.
Sudėtinės dalys:
o Šviežias imbieras, 100 gr
o Žalieji čili, 2-3 (supjaustyti ilgais
šiaudeliais)
o Citrinos sultys, 1 arb.š.
o Kmynų sėklos, 1 arb.š.
o Druska, pagal skonį
Paruošimas:
Nulupkite šviežią imbierą ir
supjaustykite ilgais griežinėliais. Apiberkite čili, kmynų sėklomis, druska,
apipilkite citrinų sultimis. Sudėkite į stiklinį indą. Laikykite saulės
šviesoje: vasarą 2 dienas, žiemą - 3 ar 4 dienas. Pastebėsite, kad imbieras
paraudonuos.
Kaip valgyti:
Sukramtykite 3-4 griežinėlius
prieš valgį. Pastovus vartojimas stimuliuos jūsų skonio receptorius ir apvalys
nuo susikaupusių toksinų, tokiu būdu pagerindamas apetitą. Galima valgyti kartu
su maistu. Pita konstitucijos asmenims rekomenduojama vartoti saikingai.
|