Puodelis cukraus (maždaug 170 gr), geriausia nerafinuoto cukranendrių cukraus ("jaggeri")
2 cardamono ankštelės
1 cinamono lazdelė (nebūtinai)
1 puodelis pieno
Skaldytų kešju (anakardžių) riešutų arba migdolų (nebūtinai)
Morkas nuskuskite ar nuplaukite ir sutarkuokite. Ištirpinkite
sviestą arba ghi storadugnėje keptuvėje ant nedidelės ugnies, sudėkite
tarkuotas morkas ir riešutus. Kepinkite ant nedidelės ugnies kol
riebalai pradės atsiskirti, o morkos suminkštės. Supilkite pieną,
sudėkite kardamonus ir cinamoną, toliau kepinkite ant mažos ugnies,
dažnai permaišydami, kol pienas pradės tirštėti (apie 30 min.).
Suberkite cukrų ir dar kelias minutes pakepinkite nuolat maišydami. Patiekite karštą arba šaltą.