//jieskot-saves.ucoz.ru/langascopy.jpg


Kategorijos
vegetariniai receptai [27]
vegetariniu gerimu receptai [3]
Vegetariniai tortai [1]
Prieskoniai ir ju savybes [10]
Vegetariniai Desertai [7]
vegetarine Duona [1]
Zmoniu tipai pagal ayurveda [1]
Dvasines praktikos [1]


Informacija


Kas jus labiausiai domina
Isviso atsakymu: 133



Viso onlain 1
Sveciu 1
Vartotoju 0

Titulinis » 2009 » Kovas » 28 » Garstyčių sėklos
Garstyčių sėklos
17:34
  Siųsti E-paštu
Image


Indijos virtuvėje ir ayurvedoje dažnai vartojamas prieskonis (dažniausiai juodosios garstyčios). Jų skonis aitrus (aštrus), pasižymi šildančiu poveikiu. Subalansuoja kapha ir pita došas, bet apsunkina pita došą. Pagal Ajurvedą, tamsiosios garstyčių sėklos padeda virškinti ir užtikrina skransžio komfortą - apsaugo nuo dujų kaupimosi ir spazmų.

Kaip vartoti

 Truputį ghi (išvalyto sviesto) ar aliejaus pakaitinkite keptuvėje, po to sudėkite garstyčių sėklas. Būkite atsargūs, nes karštuose riebaluose jos pradeda spragsėti ir "šokinėti" iš keptuvės. Tik pradėjus spragsėti nuimkite keptuvę nuo ugnies ir supilkite jos turinį į paruoštą patiekalą. Išmaišykite ir patiekite. Ghi pakepintos garstyčių sėklos puikiai tinka prie lęšių sriubų, dalų, indiško stiliaus karių ir prieskoniais pagardintų daržovių. Yra aromatingos, turi aštrų skonį.

Gerai dera su kitais ajurvediniais prieskoniais ir žolelėmis: imbieru, kajeno pipirais, kurkuma, asafetida ir kalendra.  
Категория: Prieskoniai ir ju savybes | Perziuru: 1185 | Idejo: jieskot-saves |Reitingas: 0.0/0 |
is viso komentaru: 0

Имя *:
Email *:
Код *:






«  Kovas 2009  »
Pir An Tr Ke Pe Se Sek
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Musu draugai




88x31.lt




Lankytojai.lt - Reklamos mainų sistema
120x60.lt
468x60.lt

Copyright MyCorp © 2025
Сайт управляется системой uCoz