detoksikuojanti arbata |
|
|
 Detoksikuojantis prieskonių mišinys - 1 dalis kurkumos (ilgosios ciberžolės)
- 2 dalys maltų kmynų
- 3 dalys maltos kalendros
- 4 dalys malto pankolio
Sumaišykite
šiuos prieskonius ir laikykite stikliniame inde. Gamindami valgį
pakaitinkite keptuvėje truputį ghi (ant vidutinės ugnies). Suberkite
detoksikuojantį prieskonių mišinį: po vieną arbatinį šaukštelį vienai
daržovių patiekalo porcijai. Kepinkite prieskonius, kol pasklis
aromatas (atsargiai - neprisvilinkite!). Sudėkite troškintas daržoves,
lengvai permaišykite ir kepinkite dar vieną minutę. Pagardinkite druska
ir pipirais pagal skonį. Arba galite pakepinti prieskonių mišinį
išgrynintame svieste (ghi) ir apšlakstyti daržoves ar grūdinius
patiekalus. Detoksikuojanti arbata Ryte užvirinkite porą litrų vandens (dvi kvortas; viena kvorta - 1,14 l) . Suberkite
į jį 1/4 arb. šaukštelio sveikų kmynų, 1/2 arb. šaukštelio sveikų
kalendros sėklų, 1/2 arb. šaukštelio sveikų pankolių. Palikite uždengtą
10 min. Nukoškite prieskonius ir supilkite arbatą į termosą. Gurkšnokite visą dieną. Kiekvieną rytą užplikykite šviežią arbatą.
|