2 vidutinio dydžio
kalafiorai (supjaustyti griežinėliais),
2 puodeliai
pomidorų piure,
¼ puodelio
vandens,
2 puodeliai
sutarkuoto „Mozarela" sūrio,
2 arb.š. druskos,
1 puodelis duonos
trupinių,
¼ puodelio
„Parmezano" sūrio,
2 valg.š. alyvų
aliejaus,
1 valg.š.
baziliko,
1 arb.š. juodųjų
pipirų,
žiupsnelis
asafetidos,
ghi kepimui.
Kalafiorus
kepkite apsemtus ghi, kol pagels ir suminkštės. Nuvarvinkite.
Keptuvėje
įkaitinkite alyvų aliejų, suberkite asafetidą ir juoduosius pipirus, duonos
trupinius, ir pakepkite 2 min. Supilkite pomidorų tyrę, vandenį ir baziliką,
uždenkite ir virkite ant vidutinės ugnies 15 min. kartais pamaišydami.
Į padažą
įmaišykite kalafiorus ir apibarstykite tarkuotu „Mozarelos" sūriu. Daugiau
nemaišykite. Uždengę pavirkite dar 4 min. Paskui apibarstykite „Parmezano"
sūriu ir patiekite karštą.
|