//jieskot-saves.ucoz.ru/langascopy.jpg


Kategorijos
vegetariniai receptai [27]
vegetariniu gerimu receptai [3]
Vegetariniai tortai [1]
Prieskoniai ir ju savybes [10]
Vegetariniai Desertai [7]
vegetarine Duona [1]
Zmoniu tipai pagal ayurveda [1]
Dvasines praktikos [1]


Informacija


Kas jus labiausiai domina
Isviso atsakymu: 133



Viso onlain 1
Sveciu 1
Vartotoju 0

Titulinis » 2009 » Kovas » 28 » Mėta
Mėta
18:11
  Siųsti E-paštu
Image

Botaninis pavadinimas                        : Mentha spicata

Sanskrito pavadinimas                        : Putiha, Rocani, Pudina

Skonis/Rasa                        : Aštrus (aitrus)

Ypatybė/Guna                        : Lengva, sausa, aštri                

Potencija/Virya                        : Karšta

Palengvina                        : Kapha, Vata

Medicininė dalis   : Lapai, sėklos, aliejus, gaunamas iš viso augalo.

Vaistai

Virškinimo sutrikimai,  

įskaitant nevirškinimą,

dujų susikaupimą, pykinimą

ir viduriavimą  

● Nuplaukite vidutinį mėtos lapų pundelį. Supjaustykite ir sudėkite į dubenį. Pridėkite žiupsnelį druskos, 1-2 arbatinius šaukštelius citrinos sulčių ir po 1 arbatinį šaukštelį kalendros ir kmynų sėklų miltelių. Pridėkite truputį vandens ir sutrinkite į pastą. Vartokite po 1 arbatinį šios pastos šaukštelį du kartus per dieną prieš valgį, arba valgant.

Sukramtykite ¼ arbatinio šaukštelio sėklų, nurykite su vandeniu.

● Sumaišykite 1 arbatinį šaukštelį mėtos sulčių su 1 arbatiniu šaukšteliu laimo sulčių ir 1 valgomuoju šaukštu medaus. Vartokite 3 kartus per dieną.

● Gerkite mėtų arbatą (1 valgomasis šaukštas lapų, 1 puodelis vandens), arba šiltą pieną ir mėtą.

Blogas kvapas  

● Įmaišykite 1 valgomąjį šaukštą mėtų sulčių į ½ puodelio vandens. Naudokite skalavimui.

● Sukramtykite kelis mėtos lapus.

● Burnos ir dantų valymui naudokite džiovintos mėtos miltelius.

Pykinimas  

● Sumaišykite 1 arbatinį šaukštelį džiovintos mėtos, ½ arbatinio šaukštelio imbiero, ½ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų ir 2 arbatinius šaukštelius nerafinuoto cukraus su 1 puodeliu vandens. Užvirkite ir gerkite šiltą.

● Virkite 1 arbatinį šaukštelį džiovintos mėtos ir ½ arbatinio šaukštelio kardamono 1 puodelyje vandens.

Spuogai ir aknė  


● Ant paveiktos vietos uždėkite truputį mėtų pastos. Palikite per naktį.

Kitas panaudojimas

Mėta teikia aromatą daugeliui patiekalų. Indijoje prieš valgant vartojamans mėtų čatnis kaip apetitą

skatinanti priemonė. Tradicinis lengvai pagaminamas indiškas receptas yra mėtų jogurtas arba raita. Paimkite pusę puodelio mėtų lapų ir sutrinkite su trupučiu vandens. Įdėkite 1 valgomąjį šaukštą šios pastos į 1 puodelį natūralaus jogurto. Gerai išmaišykite. Įberkite žiupsnelį druskos ir truputį paskrudintų kmynų sėklų. Patiekite atvėsintą su daržovėmis, duona ar ryžiais.

Категория: Prieskoniai ir ju savybes | Perziuru: 1171 | Idejo: jieskot-saves |Reitingas: 0.0/0 |
is viso komentaru: 0

Имя *:
Email *:
Код *:






«  Kovas 2009  »
Pir An Tr Ke Pe Se Sek
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Musu draugai




88x31.lt




Lankytojai.lt - Reklamos mainų sistema
120x60.lt
468x60.lt

Copyright MyCorp © 2025
Сайт управляется системой uCoz